Els Oficis a 2n

Al llarg d’aquest 2n trimestre, a la classe de 2n, vam decidir treballar el projecte dels oficis.

Ens vam distribuir en 6 grups i cadascun en va triar un per treballar. Van ser:

  1. cuiners i cuineres

  2. músics i músiques

  3. paletes

  4. esportistes

  5. pintors i pintores

  6. doctors i doctores

Per complementar i saber-ne més de cadascun d’ells vam fer diferents sortides i activitats.

Primer de tot, l’Alba d’Educació física ens va acompanyar al Vic ETB on ens va presentar a l’Isidre que és un esportista que practica un esport anomenat triatló. Consisteix a fer 3 esports en 1 (nedar, ciclisme i córrer). Ens va explicar en què consisteix aquest esport i ens va donar consells de salut per aconseguir ser uns bons esportistes.

Un altre dia a la tarda, l’Hicham, el cuiner del “Cafè de l’Orfeó”, ens va ensenyar el seu restaurant i la seva cuina. Ens va explicar com es preparen les taules per quan vénen els clients i ens va ensenyar com s’organitza a la cuina i quins tipus de menjar prepara.

Més endavant, va venir a la classe en Yacine, un pare de l’escola que treballa de paleta i que ens va voler explicar com és el seu ofici. Vam aprendre molt sobre la seguretat que s’ha de mantenir a l’obra si no volem patir un accident i també ens va ensenyar com es fa el morter i el formigó. Li vam poder fer preguntes sobre la seva feina i vam aprendre el nom de les eines i la seva utilitat. Ens va agradar molt tenir una persona que en sabia tant sobre l’ofici.

Aquella mateixa tarda, va venir la Clara, una mestra de música, amiga de la Mar, que ens va ensenyar un instrument que no havíem vist mai: la melòdica.

Li vam fer moltes preguntes sobre quins instruments sabia tocar, des de quan era música, si tocava en algun grup musical… I, sorpresa! La Clara és una professional que té un grup de música anomenat “Tòxics” i que a més, acompanya a artistes que fan teatre mentre ella toca el piano.

En relació a l’ofici de doctor/a un dijous al matí vam anar al CAP Vic Nord on el Dr. Cartanyà i vàries infermeres ens van preparar 3 activitats que ens van agradar molt. La primera era la botigueta de la Dolors que és el magatzem on guarden tots els medicaments i els estris necessaris per curar o atendre els pacients. En una altra activitat ens van explicar com rentar-nos les mans de manera que no pugui quedar ni un bacteri i que així no ens posem malalts. Finalment, ens van deixar pujar a l’ambulància que condueix en Vicenç i ens van explicar les seves parts i com ho feien quan tenien una urgència. Va ser molt interessant.

Finalment, vam visitar el taller de l’artista vigatana Isa Basset. Envoltada de quadres a mig fer, va contestar les nostres preguntes i ens va explicar coses molt interessants sobre les tècniques que feia servir per pintar, com ho feia per trobar la inspiració o quants quadres havia pintat al llarg de la seva vida.

Per finalitzar el projecte vam preparar unes obres de teatre relacionades amb els oficis que havíem treballat i les vam representar els últims dies del trimestre. Ens ho vam passar genial!